Samen doen is beter

EKC 2 zeer ruim langs Noordpool-U.F.C.

Het tweede elftal van EKC speelde zaterdag 6 april op sportpark Eenrum tegen hekkensluiter Noordpool-U.F.C. Uit had EKC met 0-4 gewonnen en ook deze morgen was er weinig eer te behalen voor de gasten.

EKC zette gelijk aan en kreeg kansen. In de 7e minuut was het dan ook raak. Via een tegenstander kwam de bal bij Judith Zuidersma die de 1-0 op het scorebord zette. De thuisploeg was duidelijk meer voorin maar Noordpool deed ook pogingen er door te komen echter zonder resultaat. Het waren wederom de gastdames die de score in korte tijd opvoerden. In de 21e minuut kreeg Nicky Knol de bal bij Joni Lukkien die de 2-0 op haar naam zette. Twee minuten later viel ook de 3-0 toen Judith Zuidersma een pass oppikte en inschoot. Daarna waren er nog een aantal kansen maar het lukte EKC niet meer deze voor de rust te verzilveren. Van Noordpool kwam al helemaal niets en keepster Maaike Adema behoefde dan ook niet in actie te komen.

In de tweede helft stond Nikki Werkman op doel. EKC toog weer naar voren maar ook Noordpool probeerde wat. Door een overtreding binnen de beruchte lijnen in de 56e minuut kreeg Noordpool een strafschop die werd ingeschoten: 3-1. Hierna mocht Noordpool een enkele maal ver komen maar de thuisploeg dicteerde de wedstrijd. Het vond ook de weg naar het doel. In de 65e minuut wist Sanne Werkman met buitenkant voet de bal bij Nicky Knol te krijgen die de 4-1 op haar naam zette. Twee minuten later werd een hoekschop van Liza Huizingh door Judith Zuiderman fraai ingekopt: 5-1. Nadat Ann Hazenberg en Nikki Werkman een Noordpool-aanval hadden afgeslagen was het weer de beurt aan de thuisploeg. In de 70e minuut vond Joni Lukkien Nicky Knol die doorging en de 6-1 binnentikte. EKC kreeg nog meer mogelijkheden maar gelukkig voor Noordpool was niet alles raak. In de 79e minuut was het wel weer eens raak. Via Sophie Rozema en Ann Hazenberg kwam de bal bij Inge Mulder die ook haar doelpuntje meepikte: 7-1. Vier minuten later lette EKC even niet op waarvan Noordpool profiteerde: 7-2. Echter het slotstuk was voor EKC in de 88e minuut. Liza Huizingh kreeg de bal bij Nicky Knol die de eindstand op 8-2 bepaalde waarmee EKC 2 een goede dag had. Komende zaterdag gaat het uit naar SV Bedum 3.

EKC 2 – Noordpool-U.F.C. 8-2 (3-0). 7. Judith Zuidersma 1-0; 21. Joni Lukkien 2-0; 23. Judith Zuidersma 3-0; 56. Noordpool 3-1 (strafschop); 65. Nicky Knol 4-1; 67. Judith Zuidersma 5-1; 70. Nicky Knol 6-1; 79. Inge Mulder 7-1; 83. Noordpool 7-2; 88. Nicky Knol 8-2.

Scheidsrechter: J. Wierenga (Kloosterburen)

EKC 2: Inge Mulder, Maaike Adema, Ann Hazenberg, Sanne Werkman, Nicky Knol, Liza Huizingh, Joni Lukkien, Iris Knol, Rosa-Linde Meijer, Judith Zuidersma, Nikki Werkman, Birgit Bruinink, Sophie Rozema.